Zoeken op afmeting
Agrarisch banden Apollo

Agrarisch banden Apollo

Apollo Tyres, opgericht in 1972, is een Indiaas bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van banden.

Tegenwoordig neemt het bedrijf de 15e plek in van bandenfabrikanten wereldwijd en heeft het een jaaromzet van 150 miljard Indiase roepies (ca. 1,8 miljard euro). Bijna 70% van de opbrengsten komt uit de regio Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Afrika en 30% uit Europa.

De banden bestemd voor vrachtwagens en bussen vormen 42% van de verkoop, terwijl 39% autobanden betreft. 10,3% van de verkoop betreft off-road voertuigen en 6,8% lichte bedrijfsvoertuigen. De eerste fabriek werd officieel geopend in Prambra, in de Indiase regio Kerala. Op dit moment telt het bedrijf vier productie-eenheden op het Indiase grondgebied, één in Nederland en een andere in Hongarije.

In 2003 is Apollo Tyres een financiële en technische samenwerking aangegaan met het Franse Michelin. In 2004 lanceert het samenwerkingsverband Michelin Apollo Tyres Pot een nieuw assortiment banden voor vrachtwagens en bussen in India. In 2006 neemt Apollo Tyres Dunlop South Africa over en in 2009 de Nederlandse fabrikant Vredestein Banden.

Bestverkochte profielen

aangedreven wiel

Industriebanden

LiveChat
Whatsapp Messenger