Zoeken op afmeting
Agrarisch banden Kabat

Agrarisch banden Kabat

Het bedrijf KABAT is in 1983 opgericht door de broers Andrzej en Tadeusz Kabat. In het begin was het niet meer dan een kleine werkplaats (niet groter dan 21 m2) waar banden en binnenbanden gerepareerd werden. In 1985 worden de activiteiten uitgebreid en biedt het bedrijf ook loopvlakvernieuwing van autobanden aan. Twee jaar later werd een nieuwe werkplaats (met een oppervlakte van 400 m2) geopend, waar begonnen werd met de vervaardiging van rubberen producten. Het bedrijf maakte eerst velgbedden voor binnenbanden bestemd voor vrachtwagens. Daarna spatborden voor auto's, zwemvliezen en automatten. De jaarbeurs KOOPERACJA in Poznañ was de allereerste beurs waar het bedrijf in 1987 aan deelnam en sindsdien heeft het regelmatig deelgenomen aan vele andere beurzen, zowel in Polen als in het buitenland. Het bedrijf verwierf een aanzienlijke expertise, nieuwe ervaringen en het vertrouwen van de klanten.

1989 is het jaar waarin gestart werd met de productie van een artikel dat het strategische product en het uithangbord van de onderneming werd: binnenbanden. Binnenbanden voor particuliere auto's waren de eerste producten die gemaakt werden door het bedrijf KABAT. In de loop van de tijd is toen het assortiment uitgebreid naar binnenbanden voor motoren, landbouwvoertuigen, vrachtwagens en fietsen.

In 1990 heeft het bedrijf, dat zijn activiteiten steeds verder wilde uitbreiden, een nieuwe stap gezet en een fabriek gebouwd (met een oppervlakte van 420 m2) voor het mengen van rubber. De rubbermengsels worden gemaakt met behulp van twee rolwalsen, waardoor het bedrijf niet meer afhankelijk is van de levering van mengsels die nodig zijn voor de vervaardiging van rubberproducten. De snelle groei in de verkoop van binnenbanden en rubberproducten heeft er echter voor gezorgd dat de twee fabrieken minder efficiënt werden.

1994 was een cruciaal jaar voor het bedrijf KABAT. Er werd toen een nieuwe fabriek gebouwd met een oppervlakte van 12,8 hectare in de buurt van Budzyñ. Een jaar later werden daar de productieactiviteiten gestart, namelijk het maken van rubbermengsels). In 1997 verhuisde het bedrijf eindelijk naar de nieuwe locatie (dat inmiddels een oppervlakte van 8.300 m2 beslaat).

Tussen 2000 en 2002 werden het lab en de opslag voor de grondstoffen en eindproducten uitgebreid. Het daaropvolgende jaar werd het bedrijf weer geüpgraded: de menginstallatie voor het maken van rubbermengsels werd vervangen, waardoor de productiecapaciteit met 50% kon groeien. Er volgden nog meer investeringen: de introductie van een geïntegreerd systeem dat voldoet aan verschillende normen (EN ISO 9001:2000, EN 14001:2004 en PN-N-18001:2004) en de keuze voor een accountantsfirma. De voorbereidingen begonnen in 2004 (met een laatste audit die zal plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2006). Het bedrijf focust zich er ook op om de geleverde diensten te verbeteren en investeert bijvoorbeeld sinds 2005 in het hergebruiken van rubber.

Al deze initiatieven van het bedrijf zijn er om te kunnen voldoen aan de Europese normen, om een hoog serviceniveau te behouden en om klanttevredenheid te garanderen.

Bij het bedrijf KABAT werken 900 mensen en het is daarom één van de grootste werkgevers in de regio. De deskundigen worden zorgvuldig geselecteerd, zowel op het gebied van de productie, de verkoop en het bedrijfsmanagement.

In enkele jaren is Kabat (net als vele andere gerespecteerde bedrijven en softwaremagnaten in de wereld) uitgegroeid van een kleine werkplaats tot een grote fabriek die efficiënt beheerd wordt en continu in ontwikkeling is. Het bedrijf beslaat een oppervlakte van 3,5 hectares, waarvan 30.000 m2 bestemd is voor productie-installaties, het magazijn en de administratiekantoren.

Tegenwoordig verkoopt het zijn producten in meer dan 90 landen in Europa, Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

Bestverkochte profielen

aangedreven wiel

Zomer

Vóór Trekker

4 seizoenen

Aanhangwagen

4 seizoenen

Industriebanden

4 seizoenen

Groene Ruimte

Zomer
LiveChat
Whatsapp Messenger