Zoeken op afmeting
Optioneel
Alle
Alles selecteren Verwijder
Alle merken
0 / 219
Bevestigen
Alle
Alles selecteren Verwijder
0 / 24
Bevestigen

Alle autobandenmerken in de aanbieding

Met bijna 200 merken in ons bestand, biedt Banden Leader u een brede keuze autobanden terwijl u profiteert van de beste prijzen op de markt.

Ons doel is om u te laten profiteren, zonder u te ruïneren, van de beste en meest prestigieuze bandenmerken, zoals Michelin, Hankook, Bridgestone en ook Goodyear met 1 streven: de beste prijs garanderen. Banden Leader concurreert ook in zijn bod van merken van een lagere prijsklasse, zoals Falken, Uniroyal, Nokian of Vredestein. Wij beschikken ook over een complete voorraad bandenmerken van de laagste prijs, gewaardeerd door onze ervaren gebruikers, met de banden: Nexen, Tracmax of Nankang.

Merklijst

Vind alle soorten banden Auto

Wat zijn de geheimen om de juiste banden te kiezen ?

Om te beginnen moet men de juiste maat kiezen. Deze staat vermeld op de flank van de banden van uw auto. De afmetingen bestaan uit een hoogte, een breedte, een diameter, een belastings- en snelheidsindex. Bijvoorbeeld 205/55 R16 91V.

U kunt deze informatie ook terugvinden in uw onderhoudsboekje, in het klepje van uw brandstoftank, of in de stijl van uw portieren.

Moet ik mijn banden vervangen?

Vergeet nooit dat de band het enige contact is met de weg. Zijn toestand heeft een rechtstreekse invloed op het weggedrag van uw voertuig en de remafstanden.

De slijtagemarkering bevindt zich op 1,6 mm in de hoofdgroef van het rijvlak. Onder deze markering kunnen de ordediensten uw voertuig doen stoppen en u een boete geven.

Onder de 3 mm beginnen de prestaties van uw banden in het algemeen te verminderen. Het risico van aquaplaning wordt ernstig.

Banden online kopen

De aankoop van banden online maakt het niet alleen mogelijk om banden te kopen tegen een betere prijs, maar geeft ook toegang tot een uitgebreid gamma dat in geen enkele garage aanwezig is (+300 merken).

Als u uw banden op het internet koopt, kunt u profiteren van de feedback van onze klanten over hun ervaringen. Des opinies over de banden geven u belangrijke informatie over de e(rvaringen, de levensduur van de banden, hun comfort, etc.…

Velen onder u maken zich vooral zorgen over de montage van de banden. Maakt u zich geen zorgen, we hebben alles voorzien. Ons netwerk van partnergarages (vaste of mobiele) garandeert met plezier de montage van online gekochte banden. U kunt uw banden laten leveren bij de partner van uw keuze. Zodra hij uw bestelling ontvangt, zal hij contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Hoe kan ik mijn banden sparen ?

Er bestaan enkele kleine tips om ervoor te zorgen dat uw banden minder snel slijten.

De basis bestaat erin een goed onderhoud van uw wagen te waarborgen. Controleer hiervoor geregeld uw bandendruk. Vervolgens moet u er altijd voor zorgen dat uw banden parallel zijn en goed uitgelijnd zijn. Men mag geen trillingen aan het stuur voelen en er mag geen onregelmatige slijtage van uw banden te zien zijn. Door een snelle visuele controle, 1 maal per maand, kunt u waarborgen dat uw wagen geen problemen heeft met de geometrie.

Uw rijstijl beïnvloedt de slijtsnelheid van uw banden. Versnellingen en bruuske remminge, te snel genomen rotondes werken een voortijdige slijtage van uw banden in de hand.

Tot slot moet u de juiste banden op het goede moment gebruiken. Een zomerband is niet aangepast onder 7°C en een investering in een winterband is niet adequaat om te rijden boven 7°C.

Hoeveel kosten 4-seizoenen banden?

Aanvankelijk werd vaak gezegd dat een 4-seizoenen band noch een goede zomerband, noch een goede winterband is. Maar de zaken zijn geëvolueerd en een groot deel van de 4- seizoenen banden hebben nu de 3PMSF-certificering (3 Peak Mountain Snow Flake). Deze certificering is een kwaliteitswaarborg betreffende de efficiëntie van een band in winteromstandigheden. De 4-seizoenen banden zijn inmiddels zeer polyvalente banden die toelaten het hele jaar door in alle veiligheid te rijden, ongeacht de weersomstandigheden.

4x4 / SUV banden– Hoe kies ik de juiste band?

Voor alle 4x4-voertuigen is het belangrijk om altijd de 4 banden te vervangen en identieke banden te monteren op de 4 wielen van het voertuig. Voor de SUV-banden die vooral in het stadsverkeer worden gebruikt, zijn de selectiecriteria dezelfde als voor een stadswagen.

Voor de 4x4 banden 4x4 off-road moet men banden kiezen met een structuur en versterkte flanken. De grotere noppen en een hoger inkepingspercentage bieden een maximale grip in alle omstandigheden (slib, zand...).

Kan men normale banden monteren op een caravan en een camping-car ?

Wij raden u af om klassieke banden voor uw caravans of camping-cars te gebruiken. De caravanbanden en de banden voor een camping-car moeten een zwaardere last dragen in vergelijking met autobanden. Het is dus belangrijk dat een profiel voor dat doel is voorzien. Als u opteert voor een klassiek bandenprofiel, riskeert u dat uw banden sneller zullen slijten of het zullen begeven door de overbelasting. Het is vaak wenselijk een paar euro's meer uit te geven voor een specifieke uitrusting.

De speciale banden

Sommige autofabrikanten hebben beslist om hun wagens uit te rusten met runflat-banden of met bandenmet randen die de velg beschermen.

Met de runflat-band kunt u zelfs met een lekke band met een sneheid van 80km/uur verder rijden gedurende 80km.

De banden met een beschermrand beschermen uw velgen bij manoeuvres. De kleine krassen op uw velgen als u te dicht bij een stoep komt, behoren dus tot het verleden.

Als u in een gebied woont met extreme weersomstandigheden hebt u noordse banden spijkerbanden nodig.

De noordse banden zijn nog krachtiger dan de winterwanden. Ze bieden een betere grip op sneeuw en ijs en de remafstanden zijn korter. Deze band vormt een goede compromis alvorens over te gaan naar de spijkerbanden.

LiveChat
Whatsapp Messenger