Zoeken op afmeting
Falken autobanden

Band Falken

Falken banden worden vervaardigd door Sumitomo Rubber Industries in Japan, in samenwerking met de Amerikaanse constructeur Goodyear. De eerste Falken band werd in 1983 ontworpen en werd geprezen voor zijn prestaties en innovaties in de luchtbandensector. Falken biedt topkwaliteit banden die aan alle eisen voldoen. Falken banden zijn ontwikkeld om de consommateur een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

Alle Falken banden behoren tot de sportcategorie en Falken heeft zijn specaal positieve image te danken aan zijn belangrijke deelname in de automobielsport. Bij Falken is de productie onderworpen aan veeleisende kwaliteitsnormen.Alle productiesites zijn goedgekeurd volgens de norm ISO 9001. Bovendien zijn alle fabrieken van de groep Sumitomo goedgekeurd volgens de norm ISO 14001 in het ecologisch beleidssysteem.

Bestverkochte profielen

Personenautobanden

Off road banden

4 seizoenen

Bedrijfsvoertuigbanden

De technologieën van het merk Falken

NEO-T01

NEO-T01
FALKEN heeft onlangs een technologie ontwikkeld die wordt toegepast bij de productie van zeer nauwkeurige run-flat banden. Met dit systeem, genaamd NEO-T01, wordt elke band ontworpen vanuit een metalen kern genaamd "former". Deze heeft de exacte grootte en vorm van de uiteindelijke band. Het bijzondere aan dit proces is dat het gebruik maakt van een "tape" techniek die de delen van de band, het loopvlak en de zijkant, omwikkelt zonder overlapping of naad. Er wordt geen vervorming geregistreerd tijdens de vulkanisatie en alle materialen worden geautomatiseerd en geïnformatiseerd samengevoegd. Het NEO-T01 productiesysteem staat synoniem voor consistentie in de productie van premium banden in serie en dus van superieure kwaliteit.

Stille Kern

Stille Kern
Het zijn de banden die de belangrijkste bron van geluid in een voertuig vormen. Het geluid dat door het rollen wordt uitgezonden, overtreft dat van de motor of de aerodynamica. Het is de trilling van de lucht in de banden die hiervan de oorzaak is, door een resonantieverschijnsel. De ingenieurs van FALKEN hebben een concept ontwikkeld op basis van een polyurethaanschuim dat deze geluidsoverlast kan verhelpen. Dankzij een laag die de binnenkant van de band bekleedt, wordt de trilling verminderd, net als het geluid, dat tot tien decibel minder aangeeft. Deze zeer resistente technologie werkt gedurende de levensduur van de band zonder de prestaties ervan te belemmeren.

4D-NANO ONTWERP

4D-NANO ONTWERP
Van banden worden drie essentiële kwaliteiten verwacht: veiligheid, lage rolweerstand en duurzaamheid. De teams van Sumitomo Rubber Industries Ltd. hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de moleculaire structuur van de band om de prestaties te optimaliseren. Voor hun werk hebben ze deeltjesversnellers en simulatiesoftware gebruikt. Ze konden zo de moleculaire structuur van de rubberen elementen die deel uitmaken van de banden tot op de nanometer nauwkeurig observeren. Hun analyses richtten zich vooral op de warmteproductie in de band en op manieren om deze te beheersen. Deze warmte, synoniem voor energieverlies en dus voor rolweerstand maar ook voor onnodig brandstofverbruik, is een van de onderwerpen van hun werk. Dit nauwkeurige onderzoek op moleculair niveau heeft geleid tot de ontwikkeling van de geavanceerde 4D-Nano Design technologie, die zorgt voor een verbetering van de bandprestaties bij regen, maar ook voor een vermindering van het brandstofverbruik tot vijf procent in vergelijking met de gangbare bandcategorieën.
LiveChat
Whatsapp Messenger