Zoeken op afmeting
MRF autobanden

Band MRF

Het verhaal achter MRF is zeer bijzonder. Wat in de jaren '40 begon als een fabriek waar rubberen ballen werden gemaakt met een kapitaal van 14.000 roepies, is uitgegroeid tot een onderneming die meerdere miljarden roepies waard is en hoogwaardige banden produceert die zowel in India als daarbuiten gebruikt worden. Het bedrijf is in vele andere sectoren actief, zoals die van verf, jassen, speelgoed, motorsport en cricketmateriaal.
MRF is geboren in de kleine loods van Madras, waar een eerste primitieve productie-eenheid stond voor speelgoedballen, die in 1946 opgericht is door KM Mammen Mappillai. Pas in 1952 veranderde het van koers en ging het zich richten op de productie van rubberen banden.

Zo begon het bedrijf zijn geweldige weg naar de top en werd het de onbetwiste leider binnen de bandenindustrie. Begin jaren '60 exporteerde MRF zijn banden naar leveranciers in het buitenland en al snel breidde de internationale aanwezigheid zich uit naar 65 verschillende landen. De bandenproductie van het bedrijf is verdeeld over 8 locaties van meer dan 180 hectare. Het heeft een groot netwerk van meer dan 4000 concessiehouders en 180 verschillende kantoren.

MRF staat bekend omdat het zich continu inzet voor de verbetering van de kwaliteit en de klanttevredenheid. Het heeft tot nu toe niet één keer, maar twaalf keer de JD Power-prijs gewonnen. Het bedrijf is ook bekroond met de prijzen van TNS en CAPEXIL, die bestemd zijn voor de meest betrouwbare bandenfabrikant in India. De passie die MRF heeft voor de autosport vertaalt zich naar zijn betrokkenheid bij races, karting, rally's en diverse evenementen. Het team heeft twee keer het prestigieuze rallykampioenschap van Azië-Pacific gewonnen en ook tijdens de internationale kampioenschappen zijn de door FIA goedgekeurde kartbanden van MRF de eerste keuze van de wedstrijddeelnemers.

Personenautobanden

Off road banden

LiveChat
Whatsapp Messenger