Zoeken op afmeting
Seiberling autobanden

Band Seiberling

De Seiberling Rubber Company was een Amerikaanse autobandenfabrikant. In 1898 kocht Frank A. Seiberling een oude strokartonfabriek in Akron (Ohio) en richtte daar de Goodyear Tire & Rubber Company op. Dit bedrijf is vernoemd naar Charles Goodyear, de bedenker van gevulkaniseerd rubber. Hij was 15 jaar lang manager van het bedrijf dat in 1921 werd geherfinancierd en gereorganiseerd. Frank Seiberling en zijn broer Charles namen ontslag en richtten een rubber- en bandenbedrijf op dat hun naam draagt.

De Seiberling Rubber Company is in 1921 opgericht in Barberton, Ohio. In slechts zes jaar is Seiberling gestegen van de 330e plek naar de 7e plaats binnen de bandenindustrie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde Seiberling banden voor zwaar oorlogsmaterieel. Seiberling is ook de bedenker van banden met het zaagtandprofiel en groeven voor de warmteafvoer.

De publiciteit van Seiberling Tire in de jaren '40 en '50 heeft de slogan van het merk beroemd gemaakt: "Een naam die u kunt vertrouwen, voor rubber".

In het midden van de jaren '60 komt Seiberling met de serie SuperWideSport, een diagonaalband bestemd voor de 'muscle-car'-markt, die op dat moment erg in opkomst was. De band was aan de ene kant wit en had een rode streep aan de andere kant. Dit waren karakteristieke kenmerken die in die tijd vaak voorkwamen in de bandenindustrie. De band werd relatief goed verkocht, ondanks de prestaties van de concurrenten die goede producten op de markt brachten, bijvoorbeeld de Polyglas van Goodyear, de Wide-Oval van Firestone, de Tiger Paw van Uniroyal en de Radial T/A van BF Goodrich. Dat succes bleef niet onopgemerkt en begin jaren '70 voorzagen de Drie Groten hun auto's standaard van Seiberling-banden.

Ondanks de commerciële successen en de eerste productieresultaten, kon Seiberling zich niet aanpassen en meebewegen met de ontwikkelingen op de markt, en zeker met de komst van buitenlandse bedrijven die al snel de radiaalband introduceerden.

Het bedrijf werd overgenomen door Firestone Tire and Rubber Company, maar kwam daarna in handen van Bridgestone die Firestone overnam. De banden van Seiberling worden niet meer verkocht op de Amerikaanse markt, maar het merk wordt nog steeds geleverd in een aantal landen. Ze worden geproduceerd in verschillende maten in de fabrieken van Firestone en zijn bestemd voor gebruikers die op de centen willen letten.

Personenautobanden

Zomer
Winter

Bedrijfsvoertuigbanden

Zomer
LiveChat
Whatsapp Messenger