Zoeken op afmeting
Bridgestone motorbanden

Bridgestone motorband

De bandenfabrikant Bridgestone besteedt speciaal aandacht aan zijn motorbandenproductie. Bridgestone fabriceert motorbanden sinds de jaren 60. Vandaag, zijn 30% van de nieuwe motors die op de Nederlandse markt gebracht worden uitgerust met Bridgestone banden als eerste uitrusting.

De Japanse fabrikant concentreert zich sindsdien geheel op de kwaliteits- en prestatieversterking van zijn banden om motorrijders tevreden te stellen. Zijn laatste kreet is de band Battlax T30.

De Japanse fabrikant heeft 100 motorrijders in dienst genomen om de band te testen. Zijn objectief: de nieuwe band op de proef te stellen in werkelijke omstandigheden om op deze manier de alledaagse motorrijder garantie op topkwaliteit te kunnen bieden.

Bestverkochte profielen

Sport / Touring

Scooter

Enduro

Trail

Competitie / Circuit

Cross / Trial

Custom

De technologieën van het merk Bridgestone

ULTIMAT EYE™

ULTIMAT EYE™
Exclusieve technologie van Bridgeston voor de ontwikkeling van banden waarmee het gedrag van het contactvlak van de banden in werkelijke omstandigheden kan worden gemeten en bekeken. Voorheen bestond de ontwikkeling van autobanden uit het uitvoeren van simulaties, het maken van prototypes en het gebruikmaken van metingen uit het laboratorium alsmede het uitvoeren van tests op voertuigen zelf om de prestaties te bekijken. ULTIMAT EYE™ herproduceert in het laboratorium de rijomstandigheden op hoge snelheid van die van een echte auto, waardoor het gedrag van het contactvlak van de banden kan worden bekeken. In combinatie met de echte tests op voertuigen is het met deze manier van testen mogelijk een zeer preciese analyse en een verificatie van de prestaties op een solide wetenschappelijk te maken. Door het gebruik van technologie ontwikkeld voor het ontwerpen van banden voor de meest veeleisende auto- en motorraces is de meet- en analyseapparatuur in staat snelheden tot 400 km/u en hellingshoeken tot 60 graden te weerstaan.

MS-BELT (Minder warmteontwikkeling en meer stabiliteit)

MS-BELT (Minder warmteontwikkeling en meer stabiliteit)
Alle Battlax-achterbanden beschikken over een monospirale gordellaag. Het is een unieke band van aramidevezel dat doorlopend is gerold, vooral bij de omtrek van de band. De eenheid van het loopvlak voorkomt overlappende lagen, lassen en verbindingsstukken, en geven een ongeëvenaarde lichtheid aan het standaard ontwerp van de gekruiste gordel. De monospirale gordel verlaagt aanzienlijk de opwarming die optreedt bij het draaien van de band. Het leidt tot een betere stabiliteit en efficiëntie van de schokbestendigheid.

DBC (Verbeterde hanteerbaarheid)

DBC (Verbeterde hanteerbaarheid)
De achterbanden Battlax BT-012SS hebben een revolutionair ontwerp met een dubbele gordel. De monospirale gordel is aangevuld met een gordel op elke schouder. Dit ontwerp is een verzekering op een goede grip in de bochten die wordt gecombineerd met een ongeëvenaarde hanteerbaarheid en schokbestendigheid. Bovendien is het centrale gedeelte van het loopvlak vrijgelaten wat zorgt voor een stabieler rijden op rechte stukken.

5LC (Maximale tractie in de bochten)

5LC (Maximale tractie in de bochten)
De 5LC-technologie, bedacht door de MotoGP-ingenieurs van Bridgestone voor achterbanden, onderscheidt zich door de combinatie van 5 lagen met verschillende 3 rubbercompounds. Het centrale loopvlak geeft prioriteit aan stabiliteit en een langere levensduur dankzij een harde compound. De schouders bieden een ongelooflijke tractie dankzij een mediumrubber, en de buitenkant maakt een extreme grip in de bochten mogelijk door de compound met veel grip. De innovatieve technologie staat in dienst van een verbazingwekkende ervaring!
LiveChat
Whatsapp Messenger