Zoeken op afmeting

Banden voor wegquads / goedgekeurde quads kopen

BandenLeader.be biedt u een bijzonder ruime keuze aan banden in het assortiment "banden voor wegquads / goedgekeurde quads" aan. Wij houden de prijzen van onze concurrenten in de gaten en passen ons systematisch aan de laagste prijs aan, zodat u van de beste prijzen kunt profiteren.

Gratis levering bij aankoop van minstens 2 quadbanden op onze website.

Welke banden voor wegquads / goedgekeurde quads zijn de beste?

 • Maxxis M-932 Razr
 • Maxxis MU-01 Zilla
 • Maxxis M-917 Bighorn
 • Maxxis M-933 Razr 2
 • Maxxis MU-10 Bighorn 2
 • Sun f A033
 • Sun f A043
 • Artrax AT-1206 MX Trax Racing
 • Kenda K530 Pathfinder
 • Kenda K587 Bearclaw HTR
 • Kenda K572 Road GO
 • ITP Holeshot XCR

De meest gezochte afmetingen:

Als u wilt profiteren van de werkelijke prestaties van uw quad, dient u eerst goede banden te kiezen. Het is inderdaad oncomfortabel en gevaarlijk om te rijden op stadswegen met off-road banden voor ruwe paden. Om je quad op de weg te gebruiken, heb je banden nodig die goedgekeurd zijn voor gebruik op de open weg. Deze verschillen in veel opzichten van andere banden. Ontdek in deze gids ons deskundig advies om banden van goede kwaliteit te vinden.

Wat zijn de kenmerken van quad-banden die zijn goewdgekeurd voor op de weg?

Zoals de naam al aangeeft, is de weggebonden quadband geschikt voor gebruik op de openbare weg. Dit type band is vergelijkbaar met conventionele autobanden. Hoewel het niet erg diepe profielen heeft (in tegenstelling tot degenen die men vindt op sportquads), is het perfect aangepast aan het asfalt en zijn de groeven geoptimaliseerd voor het gemakkelijk van de wegvoeren van water. Aan de andere kant is het niet geschikt voor extreme paden. Je herkent een band die is goedgekeurd voor gebruik op de weg aan de E4-markering op de zijkanten.

Naast banden die speciaal zijn ontworpen voor het rijden op de weg, is het mogelijk om andere banden te vinden die "all terrain" zijn. en soms ook zijn goedgekeurd voor op de weg. In tegenstelling tot de eerste zijn de tweede minder effectief. Aangezien ze zijn gemaakt voor zowel het rijden in de stad als op extreme paden zijn hun prestaties gemiddeld op de weg. Ze zijn gemaakt om je in staat te stellen een pad te bereiken op een toegestane manier.

Waarom kiezen voor weg-goedgekeurde quad-banden?

Quadbandmodellen die goedgekeurd zijn voor de weg hebben, bieden eenuitstekende De rijervaring en de remafstanden zijn optimaal. Dit draagt bij aan de verkeersveiligheid. Bovendien kunt u hiermee op de openbare weg rijden zonder dat u een boete of een stilstand van het voertuig riskeert.

Bovendien zal de verzekering rekening houden met dit criteriumom u te vergoeden na een ongeval. De bedrijven De verzekeringsmaatschappijen beschouwen u als de enige verantwoordelijke voor uw ongeval wanneer u op een weg rijdt die openstaat voor verkeer met niet-conforme banden.

Wanneer is het nodig om een quadband voor op de weg te vervangen?

De banden zijn de enige contactpunten tussen het voertuig en de grond. Maar ondanks hun belang worden ze vaak verwaarloosd... totdat er een opmerkelijke panne ontstaat. Om op een diesel- of benzine quad op de weg te kunnen rijden, moet u in de gaten houden of het tijd is de banden te vervangen. Sommige onvoorspelbare situaties zoals een lekkeband dwingen u om de banden te vervangen. Als het mogelijk is om ze te laten repareren, is dat niet altijd even gemakkelijk. Als de zijwand van de banden gescheurd is, is vervanging de enige optie die u ter beschikking staat, omdat het niet mogelijk is om een reparatie in dit geval uit te voeren.

Afgezien van defecten kan het zijn dat u door bandenslijtageuw banden moet vervangen. Als de kilometers voorbijgaan, slijten de schoenplaten van Je banden langzaamaan tot ze verdwijnen. Rijden met banden in een staat van extreme slijtage stelt je bloot aan significante risico's. Inderdaad, hoe meer de quad banden versleten zijn, hoe minder perfecte tractie er is. Een beetje slippen kan een ongeluk veroorzaken. Volgens de Verkeerswetgeving mag de slijtagelimiet van 1,6 mm niet worden overschreden. Als het rubber dit niveau bereikt, kunt u een boete krijgen in het geval van een verkeerscontrole. U brengt ook uzelf in gevaar.

De wielafmetingen kennen om uw quad-banden te kiezen

Om ervoor te zorgen dat uw banden perfect geschikt zijn voor het rijden op de weg, moeten ze binnen de afmetingen zijn die door de ontwerper van de quad worden aanbevolen. Kijk maar eens naar de informatie op de zijwand van de originele band. Over het algemeen worden de afmetingen (in inches) in dit formaat gegeven: Hoogte X Breedte - Velgdiameter. Deze laatste variëren afhankelijk van het feit of de banden zich voor of achter bevinden.

Laten we de Honda TRX250R als voorbeeld nemen. De banden die worden aanbevolen voor dit type quad zijn 20×10-9 voor de achterkant en 22×7-10 voor de voorkant.

Het zijn niet alleen de afmetingen die op de banden worden vermeld. Ook wordt het aantal lagen getoond. Het varieert over het algemeen van 2 tot 8 en geeft de mate van stijfheid van de uitrusting of de dikte van de flank aan. Een hoog aantal lagen staat synoniem voor robuustheid en scheurbestendigheid. Echter, aangezien banden minder flexibel zijn zullen ze in dit geval minder comfortabel zijn voor de gebruiker.

Voor zover het gaat om quadbanden voor op de weg met weinig lagen, deze zijn zeer flexibel en veren gemakkelijk op wegen met vervormingen. Aan de andere kant zijn ze helemaal niet stijf. Deze soort banden is slecht in het absorberen van schokken. Ze worden voortdurend blootgesteld aan het risico van scheuren.

Is het mogelijk om de originele maat te wijzigen?

Om een of andere reden kunt u in de verleiding komen om de wegligging van uw quad te verbeteren voor een betere rijervaring. In dit geval is het wijzigen van de originele bandenmaat de beste oplossing. Het is mogelijk zolang er niet meer dan 2 eenheden in de hoogte en 1 eenheid in de breedte worden toegevoegd . Daarboven kunnen de banden tegen het voertuigframe wrijven. Als de aanbevolen afmetingen bijvoorbeeld 22x7-10 zijn, kunt u 24×8-10 banden op uw velgen monteren.

Het risico op disbalans komt vaak voor bij het wisselen van bandenmaten. Om dit te beperken, moeten we niet de afmetingen van één enkele voorband of één enkele achterband wijzigen, ongeacht het type voertuig.

Noppen: een belangrijk criterium bij de keuze van een band voor een nieuwe quad

Er zijn honderden soorten noppen op de markt. In de meeste gevallen kiezen gebruikers ze afhankelijk van hun uiterlijk. De keuze van een nieuwe band mag echter niet beperkt blijven tot het uiterlijk van het loopvlak de band of de esthetiek van de noppen.

Om optimaal te kunnen profiteren van de prestaties van uw voertuig, moeten de banden gemakkelijk water, stenen, modder of bevroren sneeuw die ertussen komt kunnen afvoeren. Dit is alleen mogelijk met noppen met voldoende ruimte.

Koop de beste banden van erkende merken

Met het indrukwekkende aantal assortimenten en merken van quadbanden is de keuze niet eenvoudig. Om zeker te zijn een goede keuze te maken, Kiest u het best één van de grote merken die zich al hebben bewezen. Het product kopen van een fabrikant die bekend is, is een garantie voor goede kwaliteit.

Voor de aankoop van quadbanden voor de weg met een goede levensduur is Maxxis één van de beste merken. Er zijn ook andere serieuze fabrikanten zoalsSun F, Kenda, Artrax en Innova. Duro is ook een van de merken die een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Koop uw banden voor op de weg bij Bandenleader.be

Het online kopen van losse onderdelen is mogelijk voor alle merken quads. Bandenleader.be biedt u verschillende voordelen, te beginnen met de praktische kant van de aangeboden diensten. Met ons platform hoeft u zich niet langer te verplaatsen omuw goedgekeurde banden voor op de weg te vervangen. Als het product beschikbaar is, loopt de bestelling van de aankoop tot de levering vlot en snel.

Bovendien zijn de kosten van onze producten lager dan in fysieke winkels. Het is inderdaad mogelijk om tot 30% besparen als u koopt bij Bandenleader.bein plaats van bij een fysieke winkel.

Met een catalogus die bijna 200 verschillende merken bevat, bieden wij u de mogelijkheid om in een paar klikken de band van uw keuze te vinden.

Daarnaast werken we samen met vele autogarages in heel Frankrijk. Als u dat wenst, kan een competente professional die ervaring heeft met het monteren van banden op onze aanbeveling de werkzaamheden uitvoeren na levering, of u nu in Nîmes, Parijs, Lyon, Toulouse, Rennes, Marseille, Caen, Nice of andere steden in Frankrijk bent. Onze partners kunnen indien nodig ook reparaties aan uw quad uitvoeren.

Hoe verhoogt u de levensduur van uw quadbanden?

Een van de trucs om dit te bereiken is het handhaven van een optimale druk voor de banden van uw vierwieler. Bandenspanning, al dan niet nieuw, heeft een aanzienlijke invloed op de wegligging en de bestuurbaarheid van het voertuig. Als er te lage druk optreedt, worden de prestaties van het voertuig verminderd, met name in de bochten, en stijgt het brandstofverbruik. Anders komt uw veiligheid en die van andere weggebruikers in gevaar.

Te hard opgepompte banden hebben een slechte grip en verhinderen u om veilig te rijden. Als gevolg daarvan slijten ze snel en kunnen ze zonder waarschuwing klappen. Ter herinnering, de luchtdruk die nodig is voor goedgekeurde modellen varieert tussen 0,4 en 0,9 bar.

Als u uw voertuig regelmatig gebruikt, controleer dan elke maand de bandendruk. In andere gevallen kan dem controle gedaan worden elke keer dat u erop uit wilt gaan.

Goedgekeurde quadbanden onderscheiden zich van andere typen banden door de flexibiliteit en comfort die ze de chauffeurs aanbieden. Als u de banden van uw offroad voertuig wilt vervangen en banden wilt kopen die goed op de weg kunnen, aarzel dan niet om de catalogus te raadplegen van Bandenleader.be, specialist in de verkoop van banden online. Zo kunt u, ook als u niet off-road bent, genieten van een optimale rijervaring. De verzending is gratis voor de aankoop van 2 of meer identieke banden.

LiveChat
Whatsapp Messenger