Zoeken op afmeting
Falken autobanden

Band Falken

Falken banden worden vervaardigd door Sumitomo Rubber Industries in Japan, in samenwerking met de Amerikaanse constructeur Goodyear. De eerste Falken band werd in 1983 ontworpen en werd geprezen voor zijn prestaties en innovaties in de luchtbandensector. Falken biedt topkwaliteit banden die aan alle eisen voldoen. Falken banden zijn ontwikkeld om de consommateur een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

Alle Falken banden behoren tot de sportcategorie en Falken heeft zijn specaal positieve image te danken aan zijn belangrijke deelname in de automobielsport. Bij Falken is de productie onderworpen aan veeleisende kwaliteitsnormen.Alle productiesites zijn goedgekeurd volgens de norm ISO 9001. Bovendien zijn alle fabrieken van de groep Sumitomo goedgekeurd volgens de norm ISO 14001 in het ecologisch beleidssysteem.

Bestverkochte profielen

Personenautobanden

Off road banden

4 seizoenen

Bedrijfsvoertuigbanden

De technologieën van het merk Falken

Silent Core

Silent Core
Banden zijn de grootste geluidsbron van een auto. Het bandengeluid overstemt dat van de motor en de aerodynamiek. Het is de vibratie van de lucht in de banden die hiervoor zorgt, door de resonantie. De ingenieurs van FALKEN hebben een concept op basis van schuim van polyurethaan ontwikkeld dat deze geluidsoverlast kan verhelpen. Dankzij een laag binnen in de band wordt de vibratie verlaagd, en dus ook het geluid, tot wel tien decibel minder. Deze zeer bestendige technologie werkt gedurende de hele levensduur van de band, zonder te hoeven inleveren op de prestaties.

NEO-T01

NEO-T01
FALKEN heeft onlangs de technologie bijgewerkt voor de fabricatie van platte banden met zeer hoge rijprecisie. Met dit systeem genaamd NEO-T01 wordt elke band gevormd op basis van een metalen kern. Deze heeft de preciese afmeting en vorm van de uiteindelijke band. Het specifieke karakter van dit proces is dat er gebruik wordt gemaakt van een "lint"-techniek waarbij de banddelen, het loopvlak en de zijkant worden omwikkeld, zonder overlapping of verbinding. Tijdens de vulkanisatie vindt er geen vervorming plaats en worden alle materialen geautomatiseerd samengesteld. Het NEO-T01-productiesysteem staat synoniem voor regelmatigheid in de fabricatie van de premiumbanden die in serie worden geproduceerd en dus voor een betere kwaliteit.

4D-NANO DESIGN

4D-NANO DESIGN
Een band moet drie essentiële zaken leveren: veiligheid, lage rolweerstand en een lange levensduur. De teams van Sumitomo Rubber Industries Ltd. hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de moleculaire structuur van de band om de prestaties te optimaliseren. Voor hun werk hebben zij deeltjesversnellers en simulatiesoftware gebruikt. Zo hebben zij, op de nanometer precies, de moleculaire structuur van rubberelementen in de compound van banden kunnen bestuderen. Hun analyses zijn voornamelijk gericht op het genereren van warmte in de band en op de middelen om dit te beheersen. Deze warmte, synoniem voor energieverlies en derhalve ook voor rolweerstand en overmatig brandstofverbruik, is een van de onderwerpen van hun werk. Hun precieze onderzoek op het gebied van de moleculaire structuur hebben geleid tot de ontwikkeling van de geavanceerde 4D-Nano Design-technologie die leidt tot een verbetering van de prestaties van de band bij regen, maar ook tot een verlaging van het brandstofverbruik tot vijf procent in vergelijking met de gangbare categorie van banden.
LiveChat
Whatsapp Messenger